marți, 8 decembrie 2015

Leacuri populare



Leacuri cu

Usturoiul se foloseste in alimentatie si in tratamente de peste 5000 de ani. Alaturi de ceapa, este si azi pe masa taranilor, ca "insotitor" nelipsit in mancaruri, carora le da un gust deosebit, ca remedii terapeutice (cele mai raspandite sunt tinctura, sucul, siropul si maceratul de usturoi), cu rezultate deosebite in intarirea imunitatii, pentru tratarea bolilor aparatului respirator si prevenirea aterosclerozei. Nu numai ca previne tromboza, dar ajuta si la dizolvarea cheagurilor de sange. Sucul proaspat distruge virusul gripei, regleaza functionarea inimii, previne infarctul miocardului si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Usturoiul trebuie consumat crud, multe componente terapeutice ale sale disparand in timpul fierberii. Usturoiul se adauga in salate, in sucurile de legume (rosii, castraveti, telina etc.), in ciorbe racite (dar nu mai mult de 10 ml), sub forma de mujdei. Pentru conservarea sucului de usturoi se amesteca cantitatea de suc cu o cantitate egala de alcool dublu rafinat si cu 10 parti de apa distilata.Pentru profilaxia unei game largi de afectiuni este suficienta consumarea zilnica a unui catel de usturoi, cu 150 ml lapte prins, sau 25 ml de tinctura de usturoi.

Preparate din usturoi

Tinctura
1.Într-o sticlă de 500 ml cu gâtul larg se toarnă 1/3 ţuică, se adaugă 2 căpăţâni de usturoi pisate şi se lasă la macerat 24-48 de ore, la întuneric. Se mai toarnă apă fiartă şi răcită, până se umple sticla.
2. Pentru afecţiunile pulmonare, se prepară tinctură din 40 g de usturoi şi 100 ml de ţuică. Din ambele remedii se beau câte 10 picături, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
Pentru curăţirea vaselor de sânge se beau câte 5 picături de tinctură, diluate cu o lingură de apă rece, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Uleiul de usturoi
1. Se curăţă două căpăţâni de usturoi, se toacă mărunt şi se pisează în pivă de lemn. Terciul astfel obţinut se amestecă cu 150 ml ulei de floarea soarelui presat la rece. Se pune într-o sticlă, se închide bine şi se expune la razele soarelui timp de 10 zile. Se agită sau se amestecă de 2-3 ori pe zi. Se filtrează prin 3 straturi de tifon. Se amesteca cu jumătate linguriţă de glicerină şi se păstrează la rece, într-o sticluţă de culoare închisă astupată ermetic, timp de 2 luni. Înainte de consumare, uleiul se încălzeşte pe baie de aburi, până la temperatura de 35 grade. Se bea câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
2. O altă variantă de preparare a uleiului este următoarea: o căpăţână de usturoi de mărime medie se pisează. Terciul astfel obţinut se pune într-un borcan de sticlă, se amestecă cu un pahar de ulei şi se pune la frigider. Se administrează o linguriţă de ulei amestecată cu o linguriţă suc de lămâie proaspăt stors, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. O cură durează  2-3 luni, iar după o pauză de 30 de zile, se repetă.
Utilizare: se foloseşte pentru tratarea proceselor inflamatorii din gură, urechi şi nas, de asemenea, a spasmelor vaselor sanguine din creier, pentru sufocare şi scleroză.

Siropul de usturoi
(după doctor Heinerman)
Un pahar de usturoi pisat se amestecă cu miere de albine de culoare închisă, se pune pe un foc slab, în crăticioară emailată, şi se amestecă periodic, ca să nu se ardă la fund. Când usturoiul se dizolvă bine în sirop, se acoperă cu un capac şi se lasă câteva minute pe foc, apoi se strecoară fierbinte. Se păstrează în frigider.
Utilizare: se consumă în cazuri de răceală cu tuse convulsivă, laringită şi sinuzită. Adulţilor li se dă câte o lingură, iar copiilor câte o linguriţă din oră în oră. Siropul se ţine cât mai mult în gură, înainte de a fi înghiţit.

Tratamente externe

Compresă cu usturoi
1. O bucată de ţesătură moale, naturală (bumbac, in sau prosop flauşat) se îmbibă în decoct fierbinte de usturoi (obţinut prin fierberea a 5 căţei în 200 ml apă), se stoarce puţin şi se aplică pe locul bolnav, uns în prealabil cu ulei de eucalipt. Ţesătura se acoperă cu celofan, deasupra se aşează o perna electrică sau o sticlă cu apă fierbinte sau un săculeţ cu sare încălzită şi o pătură.
Utilizare: se foloseşte în afecţiunile aparatului respirator şi în cazuri cu probleme dermatologice (eczeme, ulcere, răni, inflamaţii).
2. Pentru o compresă rece, în fiertură răcită se adaugă o linguriţă suc de lămâie şi câteva cubuleţe de gheaţă. Când compresa aplicată pe corp se încălzeşte, se schimbă cu o alta mai rece.

Cataplasma cu usturoi
Se amestecă părţi egale de usturoi pisat, praf de muştar (uscat) şi decoct concentrat de frunze de alun. Pasta obţinută se unge pe o bucată de ţesătură, se acoperă cu un strat de ţesătură subţire de bumbac, se aplică pe locul bolnav şi se pansează strâns. Când senzaţia de ardere devine insuportabilă, cataplasma se înlătură, iar pielea se spală cu infuzie de gălbenele.

Liniment de usturoi
Se pisează sau se taie mărunt 5-6 căţei mari de usturoi. Se pun într-un borcan de sticlă, se amestecă usturoiul cu 2 pahare de oţet de Kombucha sau de mere şi 150 ml de ţuică de 60 de grade. Borcanul se ţine două săptămâni la întuneric. Se amestecă energic, de 3 ori pe zi. Lichidul se filtrează şi se amestecă cu o lingură de ulei de eucalipt.

Unguent pe bază de usturoi
O capăţână de usturoi se curaţă, se toacă mărunt şi se fierbe în 2 pahare de apă, până rămâne un singur pahar. Decoctul se filtrează, se adaugă 1/2 pahar de ulei fierbinte (de preferat nerafinat) şi ceară de albine topită, până unguentul devine ca smântâna.
Utilizare: preparatele se folosesc în dureri lombare, reumatice, elongatii, inflamarea ligamentelor, frecţiile articulatiilor bolnave.

Tratamente contra bolilor cardiovasculare

* Ateroscleroza, ischemie miocardica, varicoză şi arterită - Se amestecă 250 g de usturoi pisat, cu 350 g miere de albine lichidă (proaspătă) şi se lasă 7 zile la întuneric. Se consumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute înainte de masă. O cură durează 1,5 luni. După o pauză de 7 zile, cura se repetă.

* Angina pectorală
1. Un kilogram miere de albine bună se amestecă cu 5 căpăţâni de usturoi şi 10 lămâi tocate în maşina de carne (sau la un robot de bucătărie). Se macerează o săptămână în frigider. Se consumă timp de 2 luni, câte 2-4 linguriţe, o dată pe zi, cu 20-30 minute înainte de masă. Amestecul se ţine în gură mai mult timp, apoi se înghite.
(O alta variantă: se amestecă numai sucul stors din lămâi şi usturoi cu mierea de albine.)
2. Într-o cratiţă emailată se pun 2 pahare supă de pui (sau de legume) concentrată, se adaugă o căpăţână de usturoi curăţată şi desfăcută. Se fierbe pe un foc mic, 10-15 minute. Se adaugă 2 legături de pătrunjel tocat mărunt şi se pisează totul cu o lingură de lemn, până se obţine o pastă uniformă. Se infuzează până la racire. Se bea în 3 reprize, cu 30 minute înainte de masă.

* Hipertensiune – Dimineaţa şi seara se consumă 2-3 căţei de usturoi (2 zile se consumă, 2 zile se face pauză).
1. Dimineaţa, pe nemâncate, se înghite un căţel de usturoi şi se bea un pahar de apă cu 2 linguri de oţet de Kombucha. O cură durează 6 săptămâni. Este contraindicată persoanelor cu ulcer stomacal şi duodenal.
2. Se infuzează 200 g usturoi pisat în 200 ml apă şi se bea câte o linguriţă, de 2-3 ori pe zi.

* Dispnee - Se toaca 400 g de usturoi şi se amestecă cu sucul din 24 de lămâi, într-un borcan de sticlă, care se leagă la gât cu o bucată de tifon. Se macerează 24 de zile la întuneric. Înainte de consum, se agită. Se bea câte o linguriţă, cu 150 ml de apă rece, seara, înainte de somn. Primele rezultate apar peste 2-3 săptămâni: somnul devine mai adânc şi mai sănătos, dispar sufocarea şi astenia.

Ateroscleroză, scleroza vaselor sanguine din creier, hipertensiune şi gută - Părţi egale din terci de usturoi şi de lămâie (câte 5 linguri), se amestecă cu un litru de apă. Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de o lună. După o pauză de 2 săptămâni, cura se repetă.

*Scleroză în plăci - Se macerează 350 g terci de usturoi în 250 ml de ţuică, la întuneric. Sticla se agită de câteva ori pe zi. Se filtrează prin pânza topita sau filtru de cafea. Se bea, începând cu o picătură, cu un pahar de lapte cald. Se adaugă zilnic câte o picătură, până la 25 de picături.

Bolile aparatului locomotor

*Dureri reumatice - O felie decupată dintr-un căţel de usturoi se aplică pe locul dureros. Deasupra se pun câteva crenguţe de pelin proaspăt. Se pansează sau se lipeşte cu leucoplast, înainte de culcare. Dimineaţa, usturoiul se înlătură. Dacă pielea s-a iritat, locul se sterge cu tinctură de gălbenele sau de tătăneasă.

*Dureri lombare - Se amestecă câte un pahar de usturoi pisat şi de ridiche neagră rasă pe răzătoarea cu orificii mici. Se umple cu amestec un saculeţ de tifon şi se menţine pe locul bolnav până la senzaţia de ardere a pielii. După procedură, pielea se freacă cu 50 ml de ulei şi se leagă cu lână ţesută sau împletită.
Pentru frecţii, se foloseşte usturoi pisat, cu care se freacă locul bolnav, în sensul rotirii acelor ceasornicului, timp de 10-15 minute, în decurs de 7 zile. Concomitent cu frecţiile se bea suc de usturoi, câte 10 picături, de 4 ori pe zi, cu lapte cald.

*Dureri de spate, migrene, tiroidoză, insomnie, balonari şi constipaţii
În untură de gâscă sau în osânză de porc, se fierb, pe un foc mic, câţiva căţei de usturoi şi frunze de eucalipt. Se lasă să se răcească. Se fac frecţii pe locul bolnav.

Tuberculoză. 
Se face o cură de curăţare cu 500 g de usturoi. În prima zi se consumă 30 g de usturoi pisat, în 3 reprize (câte o linguriţă înainte de masă), administrat cu o ceaşcă de moare de varză. Doza se măreşte cotidian, în aşa fel, că la sfârşitul săptămânii, în timpul zilei să fie consumate 100-150 g de usturoi. În paralel se bea şi multă apă plată. Înainte de culcare, se recomandă o clismă pentru curăţarea intestinelor. Când începe eliminarea masivă a reziduurilor, apar uneori şi senzaţii neplăcute.  Medicina populara


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.